Eldresenteret blir smarte eldreboliger

Etter flere års planlegging, blir det tidligere eldresenteret nå bygget om til moderne omsorgsboliger.

–Vi har hatt mye fokus på å finne løsninger som er praktiske både for de som skal bo her, men også for hjemmetjenesten, sier Ted-Kristian Nilsen, og viser vei inn på badet i den ene boligen.

Han er prosjektansvarlig for ombyggingen av Grev Wedels gate 20, fra eldresenter til tre terskelfrie omsorgsboliger.

Rigget for framtiden

Enn så lenge buler isolasjonen på vegger og tak, men de som flytter inn vil få store, gode rom. Hver leilighet er på 50 kvadratmeter, alle tilrettelagt for å kunne supplere med teknologiske velferdstjenester.

For å gjøre det enklere for alle parter vil det bli satt inn toalett som kan svinges inn i dusjen. Det skal være plass til rullestol på hver side av sengen.

Det er noen år siden det var eldresenter i Åsgårdstrand. I slutten av juli skal de tre omsorgsboligene være ferdigstilt. Med det har byggmester Tore Nauf kunnet overlevere 17 omsorgsboliger det siste året, medregnet 14 ved Gannestad og over varmtvannsbassenget.

Eldresenteret i Åsgårdstrand ble oppført midt på 70-tallet. Rundt 1980 ble de bygget om, og nå er det altså en total ombygging, etter Husbankens retningslinjer. Sistnevnte har gått inn med et investeringstilskudd på 45 prosent.

Travle dager

Tore Nauf og T & T-bygg er en av tre byggmesterbedrifter som Horten kommune har rammeavtale med.

– Vi har hatt veldig mye å gjøre. Det må vi i disse tider være fornøyde med. Akkurat nå er dette en byggeplass, men disse leilighetene her blir fine, sier han, og nevner de innglassede balkongene som hver leilighet får, som et stort pluss.

Ikke for de sprekeste

Ettersom befolkningen blir eldre, må en forvente at behovet for denne type boliger bare vil øke i framtida.

Gjennom terrassedøra sees et gløtt av blå sjøutsikt. Prosjektlederen forventer at boligene, med sin sentrale beliggenhet, nær busstopp, butikker, apotek og to legesentre, vil være attraktive. Det er kommunen ved Helse- og boligservice som har tildelingsrett. Omsorgsboligene er ikke bemannet, men kriteriet for å komme i betraktning som leietakere er likevel at de har behov for tilsyn hele døgnet.

Saken er kopiert fra Gjengangeren.no.
Les saken på https://www.gjengangeren.no/5-60-1019628